Primena

Primena Istekija je jednostavna!

Sedite na pod uz samu ivicu Istekija. Odabir bliže ivice zavisi od toga koji deo kičme želite više da istegnete i oba izbora su ispravna. Noge opružite ili savijte u kolenima i ruke ispružite pored tela. Duboko udahnite vazduh na nos i lagano spuštajte leđa preko Istekija do završno silaznog dela uz istovremeno sporo izdisanje na usta. Kičmeni stub naleže u anatomski kanal, a brežuljci oko kanala pritiskaju mišiće duž kičmenog stuba, masiraju ih i opuštaju. Koristeći sopstvenu težinu tela i anatomski oblikovan Isteki, postižete istezanje kičmenog stuba, proširenje međupršljenskog prostora i opuštanje mišića.

U početku 5 minuta, kasnije do 15 minuta dnevno

Kada počnete da koristite Isteki, preporučujemo primenu 2 do 3 puta dnevno u trajanju od oko 5 minuta. Rezultati postaju osetno vidljivi već nakon par dana upotrebe. Kada se Vaše telo privikne na Isteki, za željeni efekat je dovoljno svakodnevno istezanje u trajanju od 10 do 15 minuta. Poželjno je koristiti Isteki svakodnevno u kontinuitetu radi održavanja postignutih rezultata. Na Istekiju se ne sme zaspati.

Ko ne sme da koristi Isteki?

Oboleli od osteoporoze (u poodmakloj fazi), tuberkuloze kostiju, kao i žene tokom trudnoće. Ne preporučuje se deci ispod 8 godina starosti.